" F l o w e r "

flower
WELCOME TO MY LITTLE BLOG. Dashboard | +Follow


Hai Welcome Here


" Somedays I just have to create My own sunshines :) "

We can chatting here





Oh Dia Lah :)}
Thursday, December 27, 2012 | 12/27/2012 02:17:00 AM | 0Comment

hai-2 readers di luar n dalam sana,, buat ape?? sehat kah... hari nie nak share sesuatu perkara.. alah,, tak penting pun... hari nie nak buat segmen tuk Oh DIA!!!...

siapakah Oh dia itu kan.. 

berbesar nye hati ini untuk meletakkan sseorg dlm blog nie.. okeyh,, hope owner tue x marah kan... 
dedicated this entry untuk dia :
Oh dia adalah,,, 

 muhammad nur ehsan b. Za'abah
7 Ogos
Melaka
pelajar PSAS jurusan electrical engineering

oh,, mesti tertanya ape yg kena mengena die ngan blog nie kan,, die adalah salah satu fmily dlm kehidupan saya,, bermksud die pun ade sngkut paut jugak lah dlm blog nie..
alah,, die adik angkat kesayangan laa.. haha :) 

preview cerita lepas,,,

 masa tu sy pelajar sem akhir yg berusaha untuk tidak menyia2kan sisa2 akhir tempt belajar,, alah,,skema nye kan.. mcm ne kenal ngan die?? oh kenal die masa tu tlg untuk mnguruskan sesuatu.. pertama skali tengok die?? setiap org mesti ade pndgn die sndiri kan bile kite nmpk org yg x pernah kenal pertama kali.. diaa eaa,, urmm.. mula2 tgok die tnpa tegur die..ohh,,sgt pemalu rupenye.. lelaki pemalu,, haha,, sopann,,seorg yg pendiam jee... yelahh,, x kenal lagi kan masa tue.. okeii.. masa da kenal.. hakikatnye mmg sifat die ade sikit yg tertera di atas.. hahaha... x ade yg berubah pun... ntah mcm mana lah,, terbuka lah hati nak mengambil nya sebagai adik angkat.. sekarang nie kenal nak kate lama x lama lahh.. dri awal sem ari tu kenal smpai dah habis  sem nie... tak laa lama mana...


dia adalah seorg yang?? nie pendapat saya lah.. sebagai kakak die eaa...


1.  nak label kan die dgn LION BOY... haha ,, kenapa?? sbb die nie garang2 manja,, haha.. nasib comei kan baby lion pic kat atas tue kan... betul lah... die nie garang orang nye,, tengok je kecik mcm tue.. hamboii,, garang die bukan main.. mcm mana tahu?? sebab pernah kena marah ngan die.. hahaha... tengokk.. kakak pun sampai kena marah..mne saya degil smpai kena marah kan.. alah,, degil2 sikit tue.. normal kan.. tapi x ade laa die nie garang bermksud tengking ke or marah tibe2 ke.. itulah yg bermksud garang2 mnje tue phm lahh kan.. hihihi 


2. Penyayang nie org nye.. hahaha.. tak percaya.. okeii.. masa duk kolej kediaman..tak pernah tak tanya khabar...mesti akan die tanya.. sehat x kak?? walaupun x laa 24 jam sms sgt kan.. ade lahh jugak dia tnya khabar.. sejukk hati,, ade adik mcm nie..haha.. masa sakit bagi ubat.. yg paling senang,,masa sakit memang lah salu susahkan die,,mlm2 buta sakit pun cl die..haha.. jahat x kakak nye..sikit lah kan..x pernah dengar die merungut,,tpi x thulah die kan.. hihi.. pikir positif je.. bile lagi nak susahkan adik sendiri,, masa itulah.. sebab pas nie dah x jumpa kan.. mmg betul pun x jumpa dah.. 



3. kuat membebel,,, AHHH!!!! membebel,,membebell.... die lahh tuee.. salu saya kena bebel ngan die.. ade je.. bebel tue bebel nie.. mungkin die x perasan .. tpi sy perasan.. hihi.. pantang laa ckp yg x ptut sikit... mule lahh die.. pott,,pett,,pott,,,peet...

4. yaa saya akui dia nie seorg yang tegas,, rajin,, bertanggungjawab.. dari tengok die bekerja,,cara die melakukan sesuatu.. die memang seorang org yg boleh dipercayai..sempurna kerjanya.. 

5. paling saya saya sakit hati die adalah seorg yang degil sesangatnya.. hadoii,, degil die.. baik lenturkan besi lagi senang..degil,,degill..huhu.. x tahu laa nak describe mcm ne.. contohnye.. kalau die sakit.. suruh mkn ubat.. die mesti x nak.. mesti die ckp alah hal kecik jee..tapi..bnde tue masalah besar..mati bila2 masa lah.. mcm2 lah... mengarut n merepek2 jee ayat die nak buat bagi kakak die sakit hati..

6. suka kenakan org tue adalah hobi die,, ade jee nak nyakat org lain kan.. tapi pandai main gitar..okeii..advantage dkt die.. pernah dgr?? okeihh..sedap di dengar..sebab tue ckp die nie baguslah,, dah laa hati baik,,telan jee pe yg org ckp.. hihi..

7. kadang2 emosi sedih,, suka,, mara,, semualah,,biase laa tue kan.. kadang2 die seorg yg ceria,, ade jee nak buat org gelak bile sembang ngan die.. tapi bile die senyum,,cair semua org sekeliling... senyuman mu sgt manis dik.. sumpahh !!! aaron aziz kan,,, biase lahh tue.. haha

8.  sy pernah nangis sebab die.. opkos pernah sbb masa tue dah hbis sem.. die da bis paper final exam.. masa tu sy ada lagi 2 paper exam blum selesai.. memang dia dah bagitahu nak balik hari yg demikian.. ingat kan die x jadi balik,,sebab die ade event hujung minggu tu..x sangka die nak balik rumah terus.. pastue die boleh cl masa tue dah otw nak balik melaka..baru die nak ckp die nak balik..hadoii,, thu x,, masa tue tonton cerita lawak dah jadi cerita sedih.. masa die cl tue memang ego x angkat fon tapi si tinggi tue lah rose suruh angkat jugak..tapi x ckp pun ngan die,, rose yg ckp.. die da sembang2 ngan rose.. saya pun terdiam.. okeii sgt tak sangka die nak balik secepat tue.. sy diam je lah duduk atas katil tue.. selang dlm 5 minit,, buang ego suruh rose cl tanya die kat mana?? fikir die x balik lagi,, tapi x sangka die da kluar pun dri pagar psas.. hadoii.. masa tue.. hati dan perasaan mcm jatuh dri tingkat 10.. yew lah.. sy dah laa sem akhir masa tue,, mne jumpe dah lepas nie.. ntah bile lagi dpt jumpa.. die say goodbye kat saya pun x.. mmg kecewa lah masa tue.. menangis niee dari tahu die da balik sampai lah die da sampai melaka.. huhuuii...tak tahu lah nak ckp sebak hati.. kalau x sempat jumpe die hari tue,, last sekali jumpa waktu saya habis paper dlm dewan exam,, die nak masuk exam,, die pakai baju yg sy hadiahkan..tapi x tegur pun.. die x nmpk sy pun.. sapalah saya niee :(  die da sampai melaka,,cl,, gado2 sikit ..haha..kejam kan.. pas tue okee lah jugak..padahal hati tgh sedih tue.. pujuk sy dgn main gitar.. hahaha.. sengal !!!,,,sengal !! adik sy mmg sengal.. hahahaha...
alah,,kalau nak sembang cerite sedih mmg bnyak lah.. biarlah hanya saya n die je yg tahu.. ade juga lah cerite yg menggembirakan...


untuk adik saya yg dihormati :


ehsan tak ade pun tinggalkan satu kenangan yg untuk akak kenang.. cuma kenangan sedikit untuk akak kenang ehsan  selamanya,,,kenangan yg akak letakkan dlm hati..bile2 masa jee kenangan tue terhapus..selagi mne kenangan tue mampu bertahan x tahulah bile.. akak mungkin x akan padam atau hapuskan..mungkin lama kelamaan ia akan pudar dgn sendiri..tak ape,, akak x mengharapkan ehsan membalas nya.. cukuplah kenangan yg ehsan mengembirakan akak sekejap.. bagi akak senyum,,akak gelak2,, cukup tu.. 
tapi bile lagi semua tue nak berputar balik kan.. ehsan sibuk,, akak pun sibuk.. 1 bulan da berlalu.. ehsan mkin jauh n akak pun makin jauh.. tak pe.. akak percayakn ehsan.. terima kasih lah jadi adik yg terbaik tuk akak selama nie.. tidak akan akak lupa pengorbanan mu sedikit dik.. akak happy untuk itu..  :)
akak mohon maaf ,,andai terkasar bahasa,, atas segala2 nya lah.. tapi tu lah..terasa dah ehsan duk jauh ... bila lagi kite nak ketawa..bile lagi akak nak dengar ehsan main gitar.. bile lagi akak nak dengar ehsan membebel.. bile lagi akak nak dengar ehsan mengadu yang ehsan sakit,, bile lagi akak nak dengar ehsan merajuk,, bile lagi akak nak dengar ehsan manje ngade2..bile lagi nak dgr ehsan gaduh ngan akak...
semoga kita dapat berjumpa lagi .. semoga akak dpt kembali semua tu..


ambik nie,, untuk ehsan..

" You were there to light my day,,you were there to guide me through,,
from my days down and on,,I'll never stop thinking of you,,

How can i forget all that,, when you're the one,,who make me smile,,
You'll always be a part of me,,How i wish you were still mine " 




0 Said Something Friend :)